I dag har jeg – endnu en gang – haft en samtale med én vedrørende hvad kirken i Danmark kan lære af ”megakirkerne” i USA, herunder især Willow Creek (se denne side). Det skorter for øjeblikket ikke på udtalelser fra diverse personer og organisationer, som gerne vil fortælle hvad de mener om ”den slags” input fra udlandet – især når det gælder kirkens reformerte/calvinske teologi.
Ved nærmere eftertanke tror jeg, vi kan lære følgende ved at iagttage og lytte til en megakirke som Willow Creek:

1)Nød for de ufrelse, som ellers vil gå evigt fortabt

2)Tænke holistisk
2a: Omsorg for det hele menneske, dvs. også socialt, psykisk, relationelt.
2b: Lær at “tænke kirke” om det, vi laver. Dvs. skal missionsforeningerne i Danmark overleve, må de begynde at tænke og agere som en kirke – med alt, hvad det indebærer (af velsignelser!)

3)Værdien af lederskab
3a: Værdien af at skabe en vision, som kan omsættes i en handlingsplan.

4)Missional kirketænkning.

5)Small is beautiful. En ”megakirke” som Willow Creek ønsker ikke at være ”big”, men arbejder faktisk ud fra at ”small is beautiful”, dvs. kirkens fundament er cellegrupperne, de små fællesskaber, hvor relationer opbygges.

6)Fokus på discipling. Discipeltræning, vækst i åndelig modenhed, udpege og aktivere den enkeltes nådegaver og tjeneste, åndsfylde.
Det gælder i allerhøjeste grad også i børnearbejdet, at fokus her er discpling – og ikke bare genfortælling af bibelhistorier.

7)Tidssvarende principper for kommunikation og pædagogik.