Jeg har genopdaget en rigtig modedille fra dengang, jeg var dreng.Active Image
Lydbånd med dramatiserede historier.

Anledningen er, at vi her til aften så filmen “Nøddebo Præstegård”. Det fik mig til at huske, at jeg som dreng havde et bånd, hvor historien var dramatiseret med skuespillere. Ove Sprogøe lagde stemme til personen Nikolaj.

Jeg og mange andre dengang i 1980erne havde masser af sådan nogen lydbånd. Jeg kan huske, at jeg købte dem mest fra boghandleren i Herning Centret. De var placeret i en stander uden for butikken.

Blandt mine yndlings-lydbånd var Tintin. Dem, hvor Bob Goldenbaum lægger stemme til Tintin.
Jeg havde også nogle af de litterære klassikere som lyd-teater.
Samt “Storvildtjægeren Frank Buck”, “Dick Turpin”, mm.

Der er et bestemt lydbånd, jeg har glemt titlen på. Det var en dramatiseret historie om to, der er i et rumskib. De lander på månen, hvor de møder en ond professor, der har lavet en laserkanon, der skal smadre jorden. På båndet var der nogle instrumentale melodier også. Jeg kan huske, at jeg spillede båndet til en fødselsdag, jeg holdt for klassen. Og jeg kan huske en enkelt af replikkerne fra båndet. Da de to rumfolk har overmandet den gale professor, siger den ene til den anden: “Du burde få en medalje for det her!” – hvortil den fangne professor siger: “Du kan få et klistermærke…”.

Båndene sælges ikke mere. Og man skal være heldig for at kunne låne dem på bibliotekerne.
Men jeg gad nok vide, hvad det var, førnævnte lydbånds-historie hed, med rumskibet og den onde professor.