Vi har alle personlige grænser. Ting, vi ikke gør, fordi vi har dårlige erfaringer med det. Jeg mødte en af mine i dag.
For 1 år og 1 måned siden var jeg involveret i et trafikuheld, hvor jeg i frost, sne og sjap kørte galt med bilen, så den endte i grøften, på hovedet.
Det var en meget ubehagelig oplevelse – også, da jeg senere samme dag fik udleveret en lånebil og skulle køre hjem, fra Nykøbing til Stubbekøbing, stadig i sne og sjap. Meget, meget ubehageligt.
Nu er det så blevet vinter igen, i hvert fald her i Stubbekøbing. I dag skulle jeg køre en bekendt fra byen til et sygehus i Stege. Men da jeg så ud af vinduet, og så sneen dale og sjappen på vejen, kunne jeg pludselig mærke hjertet hamre hurtigere og benene begyndte at ryste.
Oplevelserne fra dengang, for 1 år og 1 måned siden, meldte sig… jeg skulle i hvert fald ikke ud at køre med nogen som helst i dag!

Det er godt at finde sine personlige grænser.
Muligvis kunne jeg have gennemført køreturen i dag og nået sikkert hjem, men det ville have været alt for omkostningsfuldt psykisk.
Nogle gange må man standse op og sige nej, fordi man ved, at noget har for høj en pris personligt, også selv om man ville kunne gennemføre opgaven…

Jeg skal i hvert fald ikke køre bil i sjap og snevejr.