Active Image

Ud over undervisning, forberedelse, familieliv, osv., så er dagene for øjeblikket også præget af noget helt nyt: Jeg skal ordineres til præst den 20. april.
Jeg er jo uddannet teolog, og dem er der ikke mange af hernede på Lolland-Falster.
En af præsterne i Nykøbing skal på orlov i 3 måneder, og biskoppen spurgte for noget tid siden, om jeg kunne få orlov for at være præstevikar.
Det har min arbejdsplads, efterskolen, givet tilladelse til.

Selv om præstevikariatet først er til august, så skal jeg af praktiske grunde ordineres allerede den 20. april, i Maribo Domkirke.

I dag, mandag, har jeg været afsted og prøve præstekjoler og krave.
De kommende dage skal jeg bruge en del timer på at besvare fire eksamensopgaver, som man får i forbindelse med ordination. Det kaldes bispeeksamen.
Opgaverne: Skriv en prædiken med begrundet salmevalg. Skriv en artikel om at formidle kristendom til forskellige målgrupper. Skriv om vigtige aspekter ved præstegerningen og de største udfordringer i Folkekirken disse år. Skriv svar på et læserbrevsspørgsmål om hvorvidt kristne skal gå i kirke.

Og det er IKKE en aprilsnar, hvis nogen af jer skulle læse dette den 1. april.

Det bliver sikkert en flot oplevelse, at være med til ordinationsgudstjenesten og festen bagefter. Især for sådan en lav-kirkelig en som mig…

Selv om jeg først skal vikariere fra august, så har jeg straks efter ordinationen landsdækkende ret til at afholde gudstjenester, døbe, vie, konfirmere, osv.
Spændende.