På fredag begynder jeg officielt som præst i Nykøbing Falster. Jeg glæder mig.
I ugerne op til er der nok at se til: Jeg har været og skal fortsat til en række møder og sammenkomster, hvor gudstjenester, alternative tiltag, konfirmander, osv., skal diskuteres og planlægges. Der er et dejligt arbejdsmiljø i Nykøbing, så det er rigtig godt.
Man kan godt sige, at kirkerne i Nykøbing er forholdsvist fremme i skoene. I hvert fald er jeg nu igang med, sammen med de øvrige ansatte, at udarbejde et oplæg til alternative gudstjenester – GammaGudstjenester – som skal gå på skift mellem byens tre kirker.
På søndag bliver jeg indsat som præst i byen (jeg blev ordineret i april). Det foregår ved en festlig gudstjeneste, hvor provsten indsætter mig, og jeg skal stå for halvdelen af gudstjenesten, inklusiv prædiken, nadver og 1 dåb.