Det varer ikke længe, før Christian for alvor ønsker sig en mobiltelefon. Som voksen må man nogle gange minde sig selv om, at mobiltelefonerne i dag er meget, meget mere, end de var engang, og at de bruges til meget mere end tidligere.
Mobiltelefonen er i dag en telefon, et fotokamera, en kalender, et ur, et vækkeur, en musikafspiller, osv. Og efterhånden har vor tids børn valgt at bruge telefonerne som primær kommunikationsform – og fordi så mange børn nu har en telefon, vælger flere lærere også at sende beskeder ud til eleverne via SMS. Så det er en udvikling der betyder, at når man som forældre skal til at snakke mobiltelefon til børnene, så er det ikke så meget et spørgsmål om HVORVIDT de skal have en, men om HVORNÅR og hvor SIKKER telefonen skal være.

I den forbindelse stødte jeg på en helt ny-udviklet mobiltelefon, særligt til børn. Den er udviklet i Danmark, af firmaet Wigomo, i samarbejde med 400 forældrepar.
Telefonen giver lige præcist den tryghed, jeg som forældre har brug for, når det gælder mobiltelefon til, indtil videre, vores ældste, Christian, på snart 10 år:
Mobiltelefonen styres af forældrene, via en hjemmeside. Forældrene kan på hjemmeside styre, hvem der kan ringe til telefonen. Og de kan styre, hvem barnet må ringe til. Samtidig kan man lave en tidslås, sådan at telefonen kun kan bruges inden for et bestemt tidsrum – fx ikke om natten. Og endelig er der den smarte ting, at telefonen indeholder en GPS-modtager. Via hjemmesiden kan forældrene dermed se, hvor telefonen (og forhåbentlig også barnet) befinder sig.

Når det bliver Christians tur til at få en mobiltelefon, bliver det formentlig denne. Wigomo One.
Læs mere om den her.