Som måske bekendt, har jeg for øjeblikket et valgfag på efterskolen, kaldet “geocaching“.
Med GPS tager vi rundt og leder efter de caches/æsker, der er gemt rundt omkring i det danske landskab.

Vi har været afsted 4 gange, så vidt jeg husker, og har fundet 8 ud af de 11 æsker, vi har ledt efter. Koordinaterne til disse æsker findes på geocaching.com/map

Der er en hel del mennesker, der går rigtig meget op i denne ret nye sport. På sin mobiltelefon kan man fx installere et program, der sørger for at vise, når man er i nærheden af en cache. Man kan også via programmet få besked, når der er en, der har lagt en ny æske ud et sted. Er man den første, der finder denne nyudlagte æske, får man æren af at være “First Finder”, dvs. den første der har fundet æsken. Og det er der nogle, som dyrker geocaching, der går rigtig meget op i.
På denne video sidder en mand i sin bil og venter utålmodigt på, at en opdatering af ny-udlagte caches skal komme frem på mobiltelefonen. Da den endelig er kommet, styrter han afsted for at blive “First Finder”:

{youtube}4njkZiq3MPU{/youtube}