I Apostlenes Gerninger kapitel 2 er kirken en broget flok af mennesker, som har én fantastisk ting til fælles: ”Den opstandne Jesus frelste mig fra mørket, og det vil jeg gerne fortælle dig om!”.

Arkitektur fortæller os noget. En bygnings arkitektur siger noget bestemt: Hvem der lavede den, hvorfor de lavede den. Når du kigger på form, når du kigger på strukturer og teksturer, så lærer du, hvad de havde i tankerne. Du kan gå ind i et menighedslokale og kigge dig omkring, og opleve, at dette rum, denne bygning, fortæller noget bestemt. Jeg husker en ven, som engang i et menighedslokale sagde: ”Ved du, hvad jeg kan li’ ved det her sted, vi samles?… fordi al arkitektur fortæller noget… Dette rum, hvor vi mødes om søndagen, ved du hvad det fortæller? Det fortæller, at den egentlige action er et andet sted. Det jeg mærker og forstår, ved at være i dette rum, er at det er ikke et enormt dyrt, rigt udsmykket sted, hvor man føler, at bygningen er kristendommens centrum… det jeg mærker og forstår i dette rum er, at det er meningen jeg skal komme her sammen med andre til et eller andet, men at den virkelige action, de afgørende begivenheder for os, sker et andet sted, ude i verden”.