Hvad hedder tid på latin? Kronos. Hvad hedder et ur på latin? Et kronometer. Der findes to særlige ord for tid i Jesu sprogbrug. Der er for det første kronos: Kronologisk tid, fortløbende tid, vi venter mens minutterne snegler sig afsted på at få frokost.

Det andet ord er ”kairos”: Øjeblikket, den afgørende begivenhed. Kairos-tid er, når der opstår særlige begivenheder, særlige muligheder. Afgørende begivenheder: Fødsel, bryllup, konflikt, krise, o.l. Det er kairos-begivenhederne, hvor tiden virker til at stå stille, der får os til at vokse, hvis vi lærer at udnytte disse øjeblikke.
Det er kairos-øjeblikkene der får os til at vokse, hvis vi lærer at udnytte disse øjeblikke. Dét kan nedenstående cirkelbevægelse hjælpe os med. Dit liv kan være en lang række kairos-begivenheder og cirkler. For hver cirkel, du gennemgår, vokser du i modenhed!

1: Observer (hvad skete der), Reflekter (hvorfor skete det?), Diskuter (med andre, hvad der skete; bekend dine synder).
2: Plan (hvad nu?), Ansvarlighed (involvér en eller flere i at holde dig ansvarlig), Handle (gør det, du har planlagt, ud fra det, du har lært).

Hvordan vokser vi? Hvordan tager vi ved lære af vores kairosbegivenheder i livet?