Jeg har fri den kommende weekend, og skal derfor først prædike ved gudstjenesten den efterfølgende søndag, 4. søndag i advent.
Teksten den søndag rummer nogle stærke sandheder om at leve i tro på Jesus. Det er Johannes Døberen, der siger: “Han [Jesus] skal vokse, og jeg blive mindre”.
For en del år siden var der et kristent, norsk band, som havde valgt at kalde sig “Growing Up to Be A Child” – vokse op til at blive et barn.
Vækst i denne sammenhæng er at vokse ved at blive mindre.
At vokse i nåden, at vokse i afhængigheden af Jesus.
Luther siger: “At vokse på troens vej gennem livet er hver dag at begynde forfra”.

Det betyder også noget for mennesker, der kæmper med lavt selvværd. En prædikant jeg holder meget af, John Piper, siger det på denne måde: Løsningen på lavt selvværd er ikke højt selvværd. Det er i stedet at få et nyt fokus. At se på Jesus. At lytte til Jesus, der siger: “Se på mig! Lad være med at stirre på dig selv. Se på mig!”.

Jeg fandt følgende i en prædiken, som jeg gerne vil citere:
“Han giver os aldrig kraft til at overvinde det onde og blive mere eller mindre syndfrie. Det er synderne, han elsker, og det er synderne, han vil have, og det er synderne, han køber til Gud med sit blod som pris. Det han gør, er, at han viser os, hvad vi allerede ejer i ham, mens vi er de mest uværdige syndere. Med andre ord: Han lader os vokse i nåden. Troen på ham vokser og tilliden til os selv svinder. Det er ægte og levende kristendom”.