Det er pinse. Helligåndens komme.

Forestil dig, at du en nat ligger i din seng, og så hører du en stemme indeni dig. Du vågner og svarer ”Ja!”. Men stemmen er væk. Lige præcist dét skete for en ung mand, ved navn Samuel. Du kan læse om det i Bibelen, i 1. Samuelsbog: Samuel sover, og hører stemmen kalde. Han vågner og vækker sin mester, og siger: ”Kaldte du?”. Mesteren, Eli, siger nej. Så han går tilbage i sin seng. Det sker tre gange. Og til sidst giver Eli ham et råd. Han siger: ”Hvis du hører stemmen igen, så skal du svare: ’Tal, Herre, din tjener hører’!” (1 Sam 3,9).

Gud talte direkte til Samuel, men Samuel opdagede ikke, at det var Gud. Og pointen er: Gud taler til os, til dig og mig. Du kan få en tanke, en fornemmelse, en overbevisning, som kommer direkte fra Guds Hellige Ånd. Det skete for Samuel, men han havde brug for et andet menneske til at gøre det klart for ham, at Gud talte til ham. Han havde brug for en anden til at hjælpe ham med at lære, hvordan vi genkender Guds stemme. ”Tal, Herre, din tjener hører!”.
Det kan blive din bøn i dag, til Helligånden.

Og det fantastiske er, at Helligånden kan tale til dig, i dig, indeni dig. Det er det nye, at Gud ikke kun er noget ydre, at Gud ikke kun taler igennem ild eller storm eller hvisken. Gud taler i dig.
Den sejr vandt Jesus også. Da han døde på korset, da han opstod, da han for til himmels, da vandt han også den sejr, at vi nu kan tage imod Gud ind i vore liv, og Gud bor der og taler til os og taler også igennem os. Og vi kan, når vi lærer at lytte til hvad Gud gør i os, med overbevisning i stemmen sige: ”Gud gør ting i mit liv! Gud gør ting i mig, for han er ikke en ydre Gud, men nu bor han i mig. Og jeg vil gerne dele med jer, hvad Gud har talt til mig”.

Måske har du haft en oplevelse, som gjorde, at der var ”alarmklokker” der ringede. Du oplever noget, ser et eller andet ske, og så mærker du: Der er noget galt her! 
Det gør Guds Helligånd også i dig. Og det er ikke en følelse. Eller måske skulle jeg sige: Det er ikke bare en følelse, det er også en rationel erkendelse af, hvad Gud siger i dit hjerte. En eller anden siger noget, og du føler dig bedrøvet indeni. Du søger til Bibelen, åbner din Bibel som Helligånden selv har inspireret mennesker til at skrive, og så læser du i den og opdager sandheden og kan sige: Det er sandheden. Det var derfor, jeg følte den uro i mig. Det var derfor, jeg ikke følte det var rigtigt, det vedkommende sagde til mig.
Det er én af fordelene ved at Helligånden bor i dig.