Sikke en formiddag!
Jeg havde to gudstjenester. Først i Stege, kl. 9.
Dernæst i Bogø, kl. 10:30.
Da gudstjenesten i Stege var slut, strøg jeg i bilen afsted mod Bogø, men kort før broen – mellem Møn og Bogø – var der et stort færdselsuheld.
Da jeg så det, forsøgte jeg at køre tilbage og ad en anden vej, men endte blot i det samme kryds, hvor færdselsuheldet var sket.
Så jeg måtte pænt vente, mens jeg sad i bilen og så ambulancer, en lægehelikopter mm. ankomme og den forulykkede bils taget blive skåret af.
 
Da klokken nærmede sig gudstjenestetid, måtte jeg ringe til kirken i Bogø og fortælle, at de måtte starte med kirkekaffen.
Da klokken blev et godt stykke efter gudstjenestens starttid, måtte jeg ringe til kirken igen og foreslog dem at lave en ‘lægmands-gudstjeneste’.
 
Efter endnu lidt ventetid ved færdselsuheldet, fik jeg lov at køre, og ankom ved kirken i Bogø.
Jeg havde præsteskjorten – I ved, den ‘katolske’ med den lille hvid flip – på, og gik ind i kirken, hvor jeg kunne høre, at menigheden var i fuld gang med gudstjenesten.
Jeg talte hurtigt med en fra menigheden, som fortalte, at de havde startet med kirkekaffen, havde sunget nogle salmer og at der var en fra menigheden, der var kommet i tanker om, at mine prædikener jo ligger på min hjemmeside – så han havde på sin mobil fundet min prædiken fra sidste søndag frem og skulle til at læse den højt for menigheden… da jeg ankom.
Så jeg droppede at bruge tid på at komme i præstekjolen – jeg havde som nævnt præsteskjorten på – og gik direkte på prædikestolen.
Det blev en helt anderledes men bare rigtig god gudstjeneste, med den frihed og spontanitet, jeg holder af. Og da de allerede, før jeg ankom, havde sunget de fleste af salmerne, valgte vi bare spontant nogle andre.
Og fantastisk, hvad en mobiltelefon kan gøre, så man bare kan finde en prædiken – i dette tilfælde en af mine tidligere prædikener – og bruge den, når nu præsten er forsinket 🙂