Søg efter:

Kirke, unge familier og medier på Bornholm

Carsten Riis Jensen er tidligere sognepræst, landsformand for KLF Kirke&Medier (og flytter til Bornholm i løbet af 2024). Simon Ambrosen bor på Bornholm, er præst i Bornholmerkirken og medlem af KLF’s landsstyrelse.

Kære menighedsledere, kirkelige organisations- og skoleledere og præster på Bornholm,
Bornholm er et fantastisk sted at bo, og der er kæmpe potentiale for kirkens udbredelse på øen.

Et af de områder, hvor vi (Carsten og Simon) har en stor, fælles interesse, er kirkernes og især de unge familiers forhold til sociale medier og teknologi. Det har vi siddet og talt en del om, blandt andet i vinters, hvor vi fik talt hinanden begejstrede over de muligheder der er på en ø som Bornholm 🙂 Derfor vil vi gerne først invitere jer til en fælles samtale (se tilmeldingsformular nedenfor), og senere på året vil vi som udløber af det gerne invitere (især) unge familier til en første, fælles workshopdag, hvor vi opmuntrer hinanden, skaber netværk og går konkret til værks med at prøve at sætte et fælleskirkeligt mediearbejde i gang på øen.
Danmarks største kirkelige mediebrugerorganisation, KLF Kirke&Medier, er en naturlig platform for dette arbejde, med masser af know-how og ressourcer.
Blandt de emner, vi gerne i første omgang vil tale med jer ledere og præster om, er:

Hvad gør vi, når der opstår konflikt i familien pga medier/brug af sociale medier/spil?
Kan vi i kirkerne afholde faste årlige weekender, hvor familierne går offline og fokuserer på samvær og på samtale om at hvad medierne gør ved os som mennesker og kristne?
Hvordan italesætter vi i familien, at medierne tager vores opmærksomhed og piller ved vores virkelighedsopfattelse?
Ændrer medierne vores forhold til Gud?
Er medier og teknologi Guds gave til at udbrede evangeliet?
Bør vores kirke være skærmfri?
Hvordan kan vi hjælpe hinanden med en god skærm/SoMe-opdragelse i vores familier og hjem?
Kan jeg tillade mig at overvåge mit barns mediebrug?
Kan kirkerne gå sammen om et materiale til og besøg på øens skoler, hvor vi støtter og hjælper ansatte og elever til ansvarlig mediebrug?
Hvad med et fælles medieprojekt på Bornholm? En podcast? YouTube-videoer? Mobilvenlige trosvandringer rundt på Bornholm?
Hvordan påvirker vi de etablerede danske medier (DR, DR lyd, TV2) til at fortælle de gode historier om kirke og kristendom på Bornholm?
DR får hvert år 4 milliarder i statsstøtte; hvordan opmuntrer vi dem til at skabe gode ressourcer og udsendelser til vores børn, unge og voksne?

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Navn
Foretrukne datoer (stedet for mødet meldes ud senere).
Vælg gerne flere datoer.

Hvis arbejdet med kirke og medier er nyt for dig, og du gerne vil inspireres til samtalen, så tjek eventuelt studiebogen “Giv mig din opmærksomhed”, skrevet af Carsten Riis Jensen og udgivet af KLF Kirke&Medier (klik her).