Søg efter:

Byg, kæmp og opdag kristendommens hemmeligheder! 🎲

Velkommen til Mission Konstantin – undervisning, hvor du ikke bare lytter… du bygger, kæmper og oplever troen på en helt ny måde!

💥 Hvad gør Mission Konstantin unikt? 💥
🔹 Bliv kejserens eliteklan – Dyst i teams, optjen point og løs missioner for Konstantin!
🔹 City Expansion: Byg din egen by! – Brug dine optjente point til at opføre vigtige bygninger i Konstantinopel! Vil din klan bygge en kirke, et hospital eller måske en hel katedral? Valgene er jeres!
🔹 Tag på ekspeditioner – Udforsk historien, løs opgaver og afslør kristendommens mysterier!
🔹 Lær gennem leg – Klanfejder, strategiske valg og sjove udfordringer gør troen levende!

🔥 Kristendomsundervisning, som du ALDRIG har prøvet det før! 🔥

Er du klar til at tage udfordringen op og sætte dit præg på historien?

Mangler du en motiverende ramme omkring din undervisning? Vil du se elever, som fordyber sig så meget i undervisningen, at de også i hverdagen vælger at arbejde videre med emnerne?
Så har du fundet det helt rigtige pædagogiske projekt!
Mission Konstantin er gamificeret kristendoms-undervisning. Det betyder, at motivationen til læring hentes fra de elementer vi kender fra spil.
”Jeg fik hjælp til at starte gamificering af min konfirmandundervisning i sommers. Jeg kan meget varmt anbefale det.
Min egen energi steg væsentligt og konfirmanderne var hooked med det samme.
De lavede planer og alliancer og strategier og lagde stor energi i at klare opgaverne og få gode point. Hvis du trænger til ny energi til konfirmanderne er disse idéer virkelig gode”
(Christoffer Olesen)
Projektet fik i 2019 Viborg Stifts initiativpris (link).
DR lavede en række indslag om projektet: Radioens P4 lavede et kvarters indslag og TV-Avisen lavede et indslag (se det her på siden)
Kristeligt Dagblad bragte en reportageartikel om det (link).

Er Mission Konstantin noget med at man spiller computerspil og skal være spilnørd? Overhovedet ikke!

Mission Konstantin er inspireret af mekanismer fra spil, men kan bruges af dig som underviser uden kendskab til computere og spil, blot du har lyst til at engagere dig i historiefortælling. Kig mekanismerne igennem og se, hvor simpelt det er.
Mekanismerne markeret med stjerne (*) er dem du kan fravælge som underviser:

Igennem forløbet følger vi historien om kejser Konstantin, som var den første kristne kejser i Romerriget. Hans historie er simpelthen det fundament der er under hele forløbet, og alt hvad eleverne lærer om kristendommen i forløbet er knyttet til elementer fra Konstantins historie:
År 306 – Konstantin bliver kejser og hans mor Helena bliver kristen.
År 312 – Konstantin ser et kors på himlen og hører stemmen “Ved dette tegn skal du sejre.”
År 318-25 Striden mod Arius.
År 325 – Nikæakoncilet

Historien om Konstantin ligger under hele forløbet, og derfor bygges årsplanen for undervisningen op om den og dens årstal:
År 306 – Temaer om Bibelen (hvor kan Konstantin finde noget om kristendommen?)
År 312 – Temaer om fællesskab med Gud (nu hvor Konstantin har set korset på himlen)
År 318-25 – Temaer om kristendommens grundlæggende lære (skabelse, synd, frelse, frelseren, jul, påske, Jesus, Jesu lignelser)
År 325 – Temaer om kirken (diakoni, ekklesiologi, dåb, begravelse, vielse)

Bemærk, at du selv skaber din endelige årsplan – dvs. du udfylder selv med undervisning. Mission Konstantin giver dig en ramme og en form, samt spændende redskaber som gamification, city expansion og AI-genererede opgaver og samtaler, men hvad du for eksempel ønsker at sige om skabelsen eller pagter eller påsken er helt op til dig!

Undervisningen har en fast struktur. Den begynder med en intro, som opsummerer hvad eleverne lærte sidst og hvad de har af point i deres “klaner.” Dernæst følger dagens “mission” (Konstantin sender nemlig sine soldater (eleverne) ud på missioner for at undersøge kristendommen). Og efter missionen følger “city expansion”-delen, hvor eleverne konkurrerer om at løse opgaver og udvide deres område af byen Konstantinopolis.

Den måske mest engagerende del af Mission Konstantin er konkurrencen om at udvide byen Konstantinopolis. Eleverne “bor” i byens distrikter, og ved hjælp af point – som fås ved at deltage i undervisningen og løse AI-genererede opgaver – kan de udvide deres distrikt og for eksempel bygge hospitaler og kirker.

Mission Konstantin giver et bud på 30 historier fra Bibelen, som eleverne bør kende. Og det bedste af det hele er, at ved hjælp af AI kan eleverne “tale” med de bibelske personer fra historierne. En super måde at høre og lære om Bibelens historier.

Måske ønsker du slet ikke nogen form for skærm eller medier? I pakken til Mission Konstantin er inkluderet en PowerPoint og grydeklare videoer. PowerPoint-filerne skal færdiggøres af dig, med det ekstra indhold du ønsker at give eleverne. Men Mission Konstantin kan uden problemer gennemføres uden brug af PowerPoint og videoer, men til gengæld er det nødvendigt at én elev i hver gruppe har en mobil eller tablet med internetadgang.